Imo Real v kratkem času na trgu predstavlja že drugi projekt v Murski Soboti, s katerim obuja nepremičninski trg v mestu.

Pri soboški družbi Imo Real so pripravili projekt gradnje osmih vrstnih hiš v Šercerjevem naselju v Murski Soboti. Gre za ulico na skrajnem zahodnem robu mesta, za trgovskim središčem Maximus. »Že nekaj časa smo iskali možnost, kaj narediti na tej lokaciji. Odločili smo se, da damo na trg projekt manjših vrstnih hiš po vzoru zahodnoevropskih držav. Gre za hiše s površino nekaj nad sto kvadratnih metrov in s pripadajočo parcelo, ki bo velika okoli 300 kvadratnih metrov. V spodnjem delu bo urejen bivalni del, v zgornjem pa spalni, prav tako bo ob hiši parkirno mesto za dva avtomobila. Vse hiše imajo racionalno in moderno arhitekturno zasnovo. Pri tem nismo odkrivali Amerike, temveč smo sledili zgledu iz tujine,« o projektu pravi direktor Imo Reala Kristian Ravnič. Posebnost projekta je, da si bodo lahko kupci sami izbirali, v kateri fazi gradnje želijo hišo prevzeti. »Kupec bo imel dokončana osnovna gradbena dela, torej bo hiša pod streho, naprej pa bodo dela potekala po dogovoru z vsako posamezno stranko. Kupcem želimo dopustiti izbiro, da bodo imeli možnost hišo dograditi v skladu s svojimi željami in finančnimi možnostmi. Lahko pa seveda hišo  dokončamo tudi mi.« Statična zasnova bo dovoljevala tudi drugačno postavitev notranjih sten, kot je predvidena po načrtu. Hiše bodo v skladu z urbanističnimi pravili ohranile enoten videz, predpisana bo tudi barva fasade. »Želeli smo narediti hišo, za katero bomo strokovno stali, in ki ni predraga. Našli smo projekt, za katerega menimo, da je dober in da bo tudi dolgoročno funkcioniral,« meni Ravnič, ki dodaja, da bodo cene hiš primerljive s cenami stanovanjskih novogradenj. Na južni strani bo naselje zaprto z ograjo, torej bo šlo za slepo ulico, to pa po Ravničevem mnenju pozitivno vpliva na kakovost življenja.

Za stare in mlade

Gre že za drugi projekt, s katerim Imo Real letos stopa na trg, potem ko je pred kratkim pripravil projekt gradnje dveh vila blokov v Vrbišču v Murski Soboti. Tudi tokrat so zasnovo pripravili v arhitekturnem biroju Arh42, ki ga vodi Barbka Šušek. »Hiše so namenjene parom in mlajšim družinam. Nekoč smo se vsi družili pred bloki, danes tega ni več, saj ni več urejenih skupnih prostorov z recimo igrali. Na Nizozemskem je koncept vrstnih hiš dobro razvit in se v takih naseljih ljudje med seboj tudi družijo,« pravi Šuškova. Pri ustvarjanju projekta so si po njenih besedah prizadevali predvsem za preprosto in sodobno arhitekturo. »Sodobno zasnovani objekti z ravno streho bodo atraktivni za mlajše kupce, hiše pa bodo ravno tako zanimive za starejše, ki se morda željo umakniti iz prevelikih hiš, ki jih je težko vzdrževati. Proti cestni strani je objekt nekoliko zaprt in omogoča večjo intimo na dvoriščni strani. Hiše bodo postavljene na zelo ugodni lokaciji, saj kolesarska steza že zdaj povezuje naselje z mestom, v neposredni bližini je trgovsko središče s kinom, blizu pa so tudi polja in narava. Tudi energetsko gledano bodo hiše omogočale manjšo porabo, saj je zasnova zelo kompaktna.« O načinu ogrevanja se bodo kupci odločali sami. Projekt bo na trgu že ta mesec, saj so prvi potencialni kupci zanj že pokazali zanimanje. Po optimalnem scenariju bi bile  hiše lahko vseljive že v prvi polovici prihodnjega leta.

buy Malegra, acquire clomid.

 vir: www.pomurje.si
avtor: Timotej Milanov
Vestnik št. 32, 6.8.2015