V sklopu letošnjega Evropskega tedna mobilnosti je danes na Kopališki ulici (za Visitor centrom) potekala predstavitev nove lokacije vrtičkov, ki jih bodo lahko najeli občanke in občani Mestne občine Murska Sobota.

Na razpolago je 48 vrtičkov, površine 50 m2 in 12 vrtičkov površine 100 m2, z možnostjo souporabe vrtičkarske lope za shranjevanje orodja. Zakupne pogodbe se sklepajo za obdobje 5 let, z možnostjo podaljšanja. Zakupnina za posamezni vrtiček znaša 20,00 EUR na leto (za vrtiček 50 m2) in 40,00 EUR na leto (za vrtiček 100 m2).

Ob tej priložnosti je župan dr. Jevšek skupaj s predstavniki mestnih četrti, mestne uprave  in ter  občani ob vrtičkih posadil češnjo. Povedal je, da vrtički, ki jih bodo obdelovali občanke in občani niso namenjeni zgolj za pridelavo zelenjave in sadja, temveč so tudi kraj za sprostitev, gibanje in srečevanje. Zato je tudi posaditev češnje simbolična, z željo, da se v njeni senci občanke in občani čim več družijo.

order Gold Vigra online cheap, buy zithromax online.

Javni poziv za zakup vrtičkov je bil objavljen v septembrski številki Soboških novin, sicer pa lahko podrobnejše informacije za zakup vrtičkov najdete na tej povezavi.

Členek povzet iz :
www.murska-sobota.si